AGRIFESTIVAALI 2017

AgriSirkuksen oma yhden päivän minifestivaali järjestetään 12.8 klo 17.30-

 

AVAJAISET KLO 17.30 (huom. muuttunut aikataulu)

AgriSirkuksen tervehdys

Festivaalin avaa tanssija, koreografi
JUIKI tanssiesityksellään, jota hän kuvaa seuraavasti:
”Ei koreografiaa, Ei tanssistudiota, ei liikkeiden huomiota” .

20170705_122812-1

 

Ohjelmassa esityksiä linnunradan tältä ja tuolta puolen:

LAZYBACK COMPANY – VÄLIMATKA klo 16.30-17.10 ESITYS PERUTTU
_Z1A1572
kuva/ Mikko Pirinen
Kuva suomalaisuudesta on täynnä kiehtovia kontrasteja, joiden päälle esitys on rakennettu.  Esimerkiksi bussipysäkillä odotellessaan suomalaisen henkilökohtainen tilantarve saattaa ylittää metrin jos toisenkin, kun taas saunassa saatetaan epäröimättä istua ilkialasti tuntemattoman viereen.
Kaikkiin kohtaamisiin tuntuu kuitenkin liittyvän tyypillinen piirre: vaikeneminen on kultaa. Suomalaiselle tyhjänpäiväinen sananvaihto olisi suurempi tuska kuin vaivaantunut vaikeneminen – tästä kumpuavasta kiusaantuneisuudesta on ammennettu esitykseen huumoria.
Välimatka on kaikenikäisille sopiva sirkusesitys, jossa perinteiseen sirkuksen ilmaisuun yhdistellään elävää musiikkia, teatteria ja tanssia.
Lazyback Company koostuu kuudesta SaSakin (Koulutuskeskus Salpaus, sirkusartistikoulutus) toisen vuosikurssin opiskelijasta ja yhdestä ammattimuusikosta. Ryhmä on syntynyt rakkaudesta kiusalliseen tilannekomiikkaan ja tiistaisiin saunailtoihin. Ryhmään kuuluvat: Ghia Fieandt, Anselmi Kaisanlahti, Elias Kaisanlahti, Ilkka Kemppinen, Armas Lintusaari, Pihla Ojala ja Salla Santanen.

 

https://www.valimatka.com/

 

CAROUSEL COMPANY – CAROUSEL NIGHT klo 17.45-18.15

received_1713839421963892
Bambù photography

Carousel night luo haikeanrouhean maailman, joka on samaan aikaan abstrakti ja tunnistettava. Esitys jättää ihanasti tilaa katsojan omalle hengitykselle, kokemukselle, muistoille. Kesto noin 25 min.

”Carousel night oli fyysisesti äärimmäisen taidokas vuoropuhelu kahden upeasti läsnäolevan esiintyjän välillä. Herkkäviritteistä esitystä oli maagista katsoa, ja se onnistui siinä mihin harva teos pystyy: pysäyttämään ajan.” – Eino Saari, teatteriohjaaja.

Carousel Company : Ireen Peegel ja Jaakko Repola. Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta valmistuneet taiteilijat yhdistelevät esityksissään sirkusta, teatteria, tanssia ja musiikkia.

 

NETTA LEPISTÖ – MULJU klo 18.30-18.40

lights_lights-17
kuva/ Janne Pietiläinen

Nainen pitkässä hameessa astuu lyhtyjen muodostaman kehän sisälle. Hän sytyttää lyhdyissä olevat kynttilät ja alkaa liikuttamaan kehoaan kauniilla, häiritsevällä, jopa groteskilla tavalla. Hypnoottinen ja vangitseva kehomanipulaatioesitys kertoo tarinan ihmismielen monista puolista. Mulju on osa Netta Lepistön koko illan sooloteosta Light light, joka sai ensi-iltansa syyskuussa 2016.

Netta Lepistö on Turun Taideakatemiasta valmistunut karismaattinen nykysirkustaiteilija, joka kuuluu Zero Gravity Company -nykysirkusryhmään. Netta on nuorallatanssija ja erikoistunut myös klovneriaan. Sirkustaiteilijana häntä kiinnostaa eri taidelajien rajapinnoilla leikittely, jatkuva uudistuminen sekä omien kykyjen ja luovuuden haastaminen. Nettaa kiehtoo mahdollisuus herättää elottomia esineitä henkiin, manipuloida omaa kehoaan ja käyttää erikoisosaamistaan, epätasapainon hallintaa, uusilla keinoilla ja välineillä.

 

THE NIGHT’S CABARET klo 19-

 

LINDA HELSKE – RAINFOREST DEMO ESITYS PERUTTU

20216756_10155557966846306_1647333404_o

:Demo soolonumerosta, joka tulee olemaan pieni osa kanadalaisen rainforest circuksen 2018 Ocean-produktiota.

 

HEIDI LATVA – SIXTH ESITYS PERUTTU

tiktak-2

Heidi Latva on löytänyt viimeisimmän Belgian kiertueensa aikana tanssitrapetsistansa uusia filiksiä ja erilaisia kulmia..Mielenkiintoista materiaalia ja hieman jopa kokeilevaa tällä kertaa. Kyseessä on teos joka on yhä ”work in progress” vaiheessa mutta joka vahvana kehittyy ajan kanssa koko ajan ja saa syvyyttä. Tällä kertaa Heidi esiintyy ilman rakkaita rullaluistimia jotka kuitenkin varmasti tulevaisuudessa palaavat kuvioihin. Mutta nyt on vuorossa uusia kokeiluja ja naisenergiaa sekä esiintymisen paloa koko sydämestä ja joka solusta.

 

SARA NURMINEN – TUNTEILUA JA TUNNOTTOMUUTTA

DSC02782 (1)

Mitä näitä nyt on; viha, rakkaus, ilo, suru, ärsytys, kipu ym. Kuinka niitä voi peilata omaan rakkaaseen ja välillä niin turhauttavaan sirkusvälineeseen?

Sara Nurminen on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta valmistumisen kynnyksellä oleva sirkustaiteilijan alku.

 

MIHAELA KARKIA – MY LUXURIOUS LANE

image (14)
kuva/ Joonas Purastie

Käsilläseisontaa ja notkeutta pyörivällä tasolla.

 

SISUS

DK eld 01

Sisus esittää pienellä kokoonpanollaan esityksen, joka tulee sisältämään komediaa, akrobatiaa ja muuta mystisen maukasta!

http://sisussirkus.wixsite.com/sisus

 

TOMMI OLLIKAINEN

16128487_10211696223184023_302018640_n

Taustani on sekä kuvataiteissa, että sirkuksessa. Lähellä sydäntäni ovat tee-se-itse -asenne, kokeellinen ja marginaaleissa liikkuva nykytaide, mediasta riippumatta. Sirkuksen kentällä suunnistan ensisijaisesti jonglöörinä, pyrin olemaan jäämättä sen vangiksi. Useimmiten taiteillessa en itsekään tiedä mitä olen tekemässä. Opintoja Taideteollisessakorkeakoulussa 2009-2015 ja Turun taideaktemiassa 2013-2017.

 

VERENA SCHNEIDER – A CHILD’S DREAM

verena

My name is Verena Schneider, I am currently part of ” 3rd year inseration professional – LE LIDO” where I am a lot work on parts of a longer piece for the future. For now it s a 12 Minutes piece that combines dance and circus. I finished the 2nd year of Lido in summer 2015, after this I went to Bruxelles for 8 months to educate myself more in dance and worked on different projects.

The focus in this piece is on physical movement, combining handstand techniques, acrobatics and movement. It s about the body experience, to feel things again, to free yourself and to understand ,trust and go further in life.

Es qui l faux etre libre pour etre aimer? Muss man frei sein um gemocht zu warden? Do you have to be free to be liked?

 

TUOMAS VUORINEN (huom. esitys ulkona, säävaraus)

Tuli1

Esityksessä nähdään laaja skaala erilaisia tulitaiteen muotoja ammattitaidolla ja rakkaudella toteutettuina. Visuaalisen näyttävyyden lisäksi esitykseltä on lupa odottaa hervotonta huumoria ja kuumaa tunnelmaa. Numerot on koreografioitu tilanteeseen sopivaan musiikkiin. Tämä show ei takuulla jätä ketään kylmäksi.

 

LAVA VAPAA/ OPEN STAGE n. klo 21-22

Festivaali järjestää illan viimeisenä lava vapaan/ open stagen. Eli tule kokeilemaan sitä kaikista keskenkeräisintä idean riekaletta tai viimeisen päälle hiottua esitystäsi.Täällä se on mahdollista. Hyvässä hengessä.

TERVETULOA!
Lisätiedot ja ilmottautumiset agrisirkus@gmail. HUOM! ilma, tolppa, nuorakiinnitykset ei mahdollisia. ellei itsestäänseisovia tai ihmispainoilla pystyssä pysyviä.

Siis kattokaa nyt totakin..Ei mitään paineita..

154425431.Keh6IwcD.047131218_20B7807
kuva/ Brice Brutane

 

Pysy kartalla, mutta vieraile kohtuudella.

https://www.facebook.com/agrisirkus/?fref=ts

Vielä ehtii vapaaehtoiseksi!
Laita sähköpostia: agrisirkus@gmail.com

 

Festivaalia on tukenut Taiteen edistämiskeskus

 

© AgriSirkus Ry