KESÄ/summer 2016

KesäSirkus

Zero Gravity Company: Netta Lepistö ja Maarit Utriainen

12.6 klo 14

kesäsirkus.jpg
kuva: Simo Ulvi

Kesäsirkus tuo mukanaan kokonaisen sirkusseurueen. Seurueeseen mahtuu niin primadonnia, voimamiehiä, kissa, klovni kuin hevonenkin! Esitys on rakennettu liikuteltavan rakennelman ympärille, joka mahdollistaa ilma-akrobatian ja nuorallatanssin. 30 minuuttinen esitys on iloinen, hauska ja suunnattu kaikenikäisille!

Pimeät Pennut 

Kurronen & Laiho Co.

19.6 klo 14

Photo 18.1.2016 21.30.06

Kurronen & Laiho Companyn uusin teos “Pimeät Pennut” on nykysirkusesitys, jonka rujo ja runollinen ote vie katsojan esiintyjien piilotelluimpiin sielun osiin. Vuodesta 1991 pohjoisen Pimeät Pennut ovat kasanneet sieluunsa synkkää moskaa – on aika puhdistautua.

Kuuden vuoden sirkusopinnot ovat tuoneet nämä kaksi erilaista artistia yhteen. Nyt he pyrkivät täydelliseen symbioosiin jakaakseen painajaistensa kauniit puolet yhdessä katsojille.

Artistit ovat erikoistuneet vuosia käsilläseisonnan ja nuorallatanssin vaativaan tekniikkaan. Niiden lisäksi esitys sisältää kokoelman muita pakkomielteisesti hiottuja sirkustaitoja sekä visuaalisia elementtejä, jotka luovat pohjan tälle suomalaisen melankolian oodille.

Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Sallittu kaikenikäisille.

Mosh Split

Sisus sirkus

26.8 klo 18

LIPUT 26.8 klo 18 esitykseen:

vähävaraiset: 10 €, kannatuslippu: 15 €, perhelippu: yksi perheen jäsen maksutta.

HUOM! Maksu vain käteisellä

27.-28.8 klo 11 ja 15 (maksuton)

IMG_0186
kuva: Tomaso Gambetta
Mosh Split on ryhmän ensimmäinen kokopitkä show, joka koostuu huikeasta sirkuksen lajikirjosta: Korkealla viuhuvista trapetseista akrobaattiseen hyppynarutanssiin ja taikatemppuihin.

Mosh Split edustaa aggression vapauttamista ja hauskanpitoa. Ihmisiä tulee lentelemään ympäri lavaa edestakaisin ja sivuttain, ylös ja alas jokapuolella.
Esitys tutkii leikkimielisyyttä ja huoletonta asennetta: Imurit ovat osana runway- showta ja korkokengät toimivat villeinä vasaroina. Haluamme kyseenalaistaa ja tutkia epävarmuutta sekä epäonnistumisen pelkoa. Mosh Splitin brutaalin moshauksen ja viehättävän catwalkin yhdistelmä luo ristiriidan, jonka myötä se alkaa etsiä keinoa selviytymiseen elämässä naisena ja ihmisenä.

Sisus on Suomalainen viiden naisen muodostama sirkusryhmä. Nuorisosirkuksen kasvatit ovat taivaltaneet yli vuosikymmennen yhdessä ammattikoulujen ja useiden esiintymislavojen kautta, ja tällä hetkellä ryhmän jäsenet vaikuttavat ympäri Eurooppaa sirkustaiteen ammattilaisina.
Sisus on perustettu vuonna 2014 ja se on tuottanut kesäesityksiä Linnanmäen Estradille, sekä katukiertueita Euroopan kaduille. Viime vuonna Sisus esiintyi ilokseen ’Komiat’ – esityksellään myös Rehdanhlin kotieläinpihalla.
Ryhmän pitkä ja vankka ystävyys on muodostanut tiiviin perheenomaisen yhteisön, joka asuntoautollaan porskuttaa ympäri Suomea ja Eurooppaa vieden mukanaan ripauksen omintakeista huumoriaan ja asennettaan.

Demo teoksesta Persona

Naga Collective

su 4.9 klo 15

”Persona” on tutkimusmatka käsitykseemme normaalista. Sirkusta, teatteria ja koreografiaa yhdistävässä teoksessa nähdään neljä yksilöä, kasvokkain heidän omien sekä muiden mielipiteiden ja näkemysten kanssa, etsien tasapainoa oman yksityisyyden sekä ryhmässä toimimisen välillä.

12819447_1089627187755326_163810111676203624_o

Mielestämme ihmisten hulluutta, maanisuutta tai mielenhäiriötä ei tulisi mustavalkoisesti nähdä heikkoutena ja virheenä, joka tulisi salata ja piilottaa muilta, vaan ennemminkin osana meitä itseämme muodostaen näin olennaisen  osan persoonaamme. Jungin Persona -teoria ispiroi meitä tutkimaan maanisuuden eri sävyjä  syvemmin, keskittyen ryhmän vaikutukseen yksilön käyttäytymisessä.

Kyseenalaistamme itseämme alinomaan ympäristömme luomien normien tähden, erityisesti kontrollin menettämisen aiheuttaman pelon hetkellä, ja muokkaamme käyttäytymistapojamme sen mukaan.

Naga Collective on Viola Baroncellin, Jatta Borgin, Maria José Cázaresin sekä Mari Stoknesin vuonna 2015 perustama nykysirkusryhmä. Ryhmämme päämääränä on kehittää sirkuksen monimuotoisuutta eri esiintyväntaiteenalojen, sekä monikulttuurisen taustamme inspiroimana, sekä kyseenalaistaa ja käsitellä monimutkaisia aiheenaloja absurdisten ja koskettavien esitysten kautta.

https://www.facebook.com/naga.collective/

© AgriSirkus Ry